A MANOWAR és a brit mozilegenda, Brian Blessed összefogása a “Kings Of Metal MMXIV” felvételeken

A MANOWAR közös munkába kezdett a híres brit színész, író és kalandor Brian Blessed-del, mint a “The Warrior’s Prayer” c. szám elbeszélésében található narrátorral, amely a közelgő “Kings Of Metal MMXIV” c. albumon lesz hallható.

A “The Warrior’s Prayer” egy szóbeli elbeszélést tartalmaz, amelyben a nagypapa egy fantasy történetet mesél unokájának a gyermekkorából.

„Brian tökéletesen megfelel! Nem csak mert tehetséges mozi és színház színész, és mert egy fenséges, mennydörgő hanggal rendelkezik. Hanem azért is, mert valóban megtestesíti a MANOWAR értékeit és a heavy metalt: kalandvágyó lélek, aki megmeri tenni, amit a fejébe vesz, nem számít, mi az. Megmászta a Mount Everestet és tett egy kirándulást az Északi-sarkon is! Mi más kellene még mondanom? Talán nem ismert, amíg nem találkoztunk, de ő egy igazi metal testvér!” mondta Joey DeMaio, a MANOWAR basszusgitárosa és producere.

Brian-Blessed-Kings-Of-Metal-MMXIV

Brian Blessed maradandó benyomást tett ránk többek között a kultikus „Flash Gordon”, Kenneth Branagh „V. Henrik”-je, és Kevin Costner „Robin Hood – a tolvajok fejedelme” c. filmekben.

„Számomra, az egész egy csodálatos élmény volt, és változik az élet. Micsoda kiváltság része lenni egy ilyen isteni, remek csapatnak” mondta Brian Blessed a felvételek után.

„Brian látványos volt! Ő nem csupán elmesélte a történetet, hanem előadta. Megélte! Csodálatos látvány volt, ahogy elhozta a “The Warrior’s Prayer” történetét, ahogy a hallgató fejében megelevenedik.” magyarázta Joey DeMaio.

A felvételekhez Brian Blessed és a MANOWAR visszatértek az angliai  Birminghambe, ahol 25 évvel ezelőtt a banda egy 100 tagú férfi kórussal vette fel “The Crown And The Ring” c. dalt, amely egy másik jellegzetessége a “Kings Of Metal” c. albumnak és a mai napig minden MANOWAR koncert végét jelképezi.

A MANOWAR nemrég bejelentette, hogy a legkeresettebb lemezük, a “Kings Of Metal” 25. évfordulójának ünnepléseképpen a banda stúdióba vonul, hogy a “Kings Of Metal MMXIV” egy vadonatúj, speciális változatát készítse el bónusz számokkal és további meglepetésekkel. A banda továbbá régi, soha nem látott képeket és videófelvételeket, színpad mögötti interjúkat fog nyilvánosságra hozni, betekintést nyerve ezzel a MANOWAR és a “Kings Of Metal” korszak történelmébe.

Az új felvételek jellegzetessége lesz továbbá Karl Logan gitáros és Donnie Hamzik dobos közreműködése, akik miután sokszor játszották már ezeket a klasszikus himnuszokat élőben, most lehetőségük lesz a tudásuk bevonásával saját hangzást és játékot vinni a számokba.

2014 lesz a MANOWAR jubileumi turnéjának éve, amikor az új “Kings Of Metal MMXIV” teljes album eljátszása mellett további metal himnuszaikkal együtt egy teljesen új színpadi produkciót fogunk látni.

Oszd meg!

Leave a Comment