MANOWAR

8K-ban örökítették meg a MANOWAR mexikói koncertsikerét

A koronavírust megelőzően Mexikó acélszíve először lüktetett egyszerre, méghozzá a heavy metal királyainak; a MANOWAR zenekarnak ritmusára. Ahogy az várható volt, a 2020. március 14-én dübörgő első mexikói MANOWAR koncert hatalmasat szólt, a rangidős bandatagok ezúttal sem kímélték a fém húrokat. A koncert sikerét mindenki előre borítékolta, hiszen arról 4K felvétel készült, sőt! Feltehetően a MANOWAR az első heavy metal banda a világon, akik 8K-ban is rögzítették a várva várt koncertet.

A 8K jelölés hasonló az arany tisztaságát jelölő karát mértékegységhez, ám ebben az esetben a „K” nem az arany, hanem a képpontok számát, azaz a kép tisztaságát jelöli. Minél nagyobb a szám a K betű előtt, annál élesebb a kép minősége, ami a MANOWAR esetében 8K, azaz 8192 x 4320 pixeles képfelbontást jelent. Ez a jelenleg legelterjedtebb 2K, vagyis az 1920 x 1080 pixelnél négyszer tisztább képminőséget jelent!

A heavy metal királyai mindig is szerették a „legeket” és máig gyakran feszegetik a határokat mind hangerőben, mind a koncertek hosszában. 1984-ben 129,5 dB-vel a leghangosabb zenekarként kerültek be a Guiness rekordok könyvébe, 2008-ban 5 órás koncertet adtak a bulgáriai Kaliakra Rock Fesztiválon, míg ugyanebben az évben a németországi Bad Arolsenben egymást követő két nap tombolhattuk át az éjszakát a saját szervezésű Magic Circle Fesztivál keretében.

Pár évvel azután, hogy a világ első 8K felvételei elkészültek, a zenekar már saját koncertjén használta az új technológiát, a „The Final Battle” turné mexikói koncertfelvétele egyelőre azonban DVD, valamint Blu-Ray formátumban fog a boltok polcaira kerülni. Mexikó a 2019-ben európai turnénak indult „The Final Battle Tour” utolsó állomása volt, amely egyúttal a koronavírus miatt 2020 egyetlen MANOWAR koncertje volt. Reméljük, nem az utolsó…

MANOWAR

A „The Final Battle” elnevezésű turné alatt az alábbi dalokat hallhattuk:

01. Manowar
02. Brothers Of Metal Pt. 1
03. Blood Of My Enemies
04. Call To Arms
05. Hand Of Doom
06. Sons Of Odin
07. Swords In The Wind
08. Bass Solo
09. Battle Hymn
10. Thor (The Powerhead)
11. Kings Of Metal
12. Fighting The World
13. Hail And Kill
14. House Of Death
15. King Of Kings
Ráadás: 16. Joey’s beszéde
17. Warriors Of The World
18. Black Wind, Fire And Steel

Oszd meg!