Bacharach

Bacharach város nevét Bacchus-ról, a bor istenéről kapta (a római mítológiából). Lorch városát elhagyva meredek emelkedő vezet keresztül kicsi erdőkön és szőlőültetvényeken át csodálatos kilátással a 2250 lakosú Bacharach városára. A fallal körülvett középkori város mindössze 1 méterre található a folyó partjától. A Rajna mindössze egyszer fröccsent át a város védőfalán. 1300 és 1600 között Bacharach jelentős borászati központ volt.

A főtér önmagában is megér egy látogatást, de ebben a városban található a Stahleck castle, (az egyik legszebb ifjúsági szálló a Rajna Völgyben) melyet 1135-ben említenek először, mint a Köln egyházmegye tulajdona. Ma a vár ifjúsági szállóként üzemel, a Hohenstaufen dinasztia tulajdonában. Az Altes Haus Bacharach legöregebb; 1368 óta álló háza.

Az öreg piactér is érdekes lehet számunkra, A Wernerkapelle gótikus épületéről hátborzongató középkori legenda kering: évszázadokkal ezelőtt Bacharach-hoz közel egy járókelő egy fiatal fiú maradványaira lelt, akit lemészároltak. A fiút Werner-nek hívták. A holttestnek nem rothadó hús, hanem édes ibolya illata volt. A helyet, ahol a fiú meggyalázott testét találták, ragyogó fény árasztotta el és a testet nem háborgatták a vadállatok. Legalábbis a legenda így szól…

  • Bacharach hivatalos weboldala: www.bacharach.de
Oszd meg!