Boppard

Boppard a Rajna nagy kanyarulatától, délre helyezkedik el erdőkkel és szőlőhegyekkel körülölelve. A legmeredekebb szőlőültetvények és az egyik legszebb bank található itt, közép-Rajnán. Lakossága 18.500 fő. A város 10 városrészt foglal magába a Rajna völgyében, a Rajna magaslatain és a Vorderhunsrück területeken és Boppard rendelkezik közép Rajna egyetlen ásványvizes gyógyfürdőjével; Bad Salzig gyógyparkkal.

Különlegesen szép látnivaló a Rajnakanyar a négy tó látképével, a régészeti park a római kastéllyal, illetve további várak és templomok, amik ebben a romantikus, évezredes múlttal rendelkező városka rejt. A bor városában sétálva a számos vendéglő közül a „Straußenwirtschaft”-ban találod közép Rajna legjobb borait, mivel a vendéglő közvetlenül az egyik legjobb bortermelő körzet mellett helyezkedik el. Ez a napfényes déli rész egy félhold-alakú területen helyezkedik el, a nagy Rajna hurok mentén. Ez az ún. „Bopparder Hamm”.

A 75 hektáron művelik itt a borok királynőjét; a rizlinget. A Bopparder Hamm-on túl csodálatos kilátás nyílik a „négy tó” -ra és itt található a Gedeonseck étterem is, ahonnan pedig a Rajna hurokra nyílik fantasztikus panoráma.

Oszd meg!