Laut Und Hart Stark Und Schnell

“Laut Und Hart Stark Und Schnell” ÚJ MANOWAR dal

Új dalt tett közzé a Manowar. A Laut Und Hart Stark Und Schnell a zenekar német rajongói előtt hajt fejet.

Eddig is tudtuk, hogy a Manowar különleges kapcsolatot ápol a német rajongókkal, most pedig – karrierjük során nem először – saját nyelvükön is szólnak hozzájuk a frissen bemutatott Laut Und Hart Stark Und Schnell című dalban. Ebben az esetben új szerzeményről beszélünk, ám egyelőre nem tudni, hogy – például Loud And Hard Strong And Fast címmel – felkerül-e a banda idén esedékes új nagylemezére. Utóbbi két új taggal készül, Michael Angelo Batio gitárossal és Dave Chedrick dobossal.

A Manowar tavaly nyáron adta ki friss EP-jét The Revenge Of Odysseus (Highlights) címmel, amely az eredeti tervek szerint amolyan ízelítő lett volna a készülő új albumról, a 2012-es The Lord Of Steel folytatásáról. A tervek azonban módosultak.

„A megjelent zene csak egy hatalmas, grandiózus, még a The Triumph Of Steelnél is nagyobb szabású munka apró részlete volt, amolyan étvágygerjesztő – mondta a Rock Antenne-nek Joey DeMaio basszer. – Ezt sokan nem értették, és azt kérdezték: mi ez a szar? Komolyzene, narrációk… De a zenét úgy komponáltuk, mint annak idején Wagner, és csak megadta az alaphangulatot a jövőre nézve, a nagyszabású munkát illetően, amit tényleg amolyan remekműnek szántunk. Szóval sokan félreértették. Miközben azonban ezt a nagyszabású eposzt tervezgettük Odüsszeuszról, az Odüsszeuszként a narrációért felelős úriember elhunyt. Vagyis most nem tiszteleghetünk előtte ezzel a nagy művel, mivel meghalt, nem fogja tudni élőben előadni velünk. Ezért aztán összetömörítjük a dolgot, és természetesen fejet hajtunk vele a nagy görög történet és Kosztasz Kazakosz, a legnagyobb görög színész élete előtt is. Vagyis a történtek miatt sebességet kellett váltanunk, és most olyan dalokon dolgozunk, amilyeneket a rajongók alapesetben is várnának tőlünk. Nagyszabású, epikus, hosszú, három- vagy négyórás darabok helyett olyan dalokat írunk, amilyenekre szerintem az emberek számítanak a Manowartól: ütős témákat, amil leégetik a szőrt a golyóidról.”

Az aktuális Crushing The Enemies Of Metal Anniversary turné egyszerre ünnepli a Battle Hymns negyvenedik, a Fighting The World harmincötödik, a The Triumph Of Steel harmincadik és a Warriors Of The World huszadik születésnapját. Forrás: Shock!

Oszd meg!

Leave a Comment