A MANOWAR új album címe „The Lord Of Steel” és a megjelenés dátuma

A MANOWAR bejelentése a 2012. június 16-ai új album digitális kiadásáról

A MANOWAR új stúdió albuma, a The Lord Of Steel világszerte 2012. június 16-án fog megjelenni, elsőként kizárólag az iTunes Internetes Zeneáruházban és a banda saját online áruházában, a The Kingdom Of Steel-ben: (www.thekingdomofsteel.com)

Ugyanezen a napon a Metal Hammer UK kiad egy speciális „Steel  Edition” of Metal Hammer #233, amely magába foglalja a CD-t és az album digitális másolatát.

A The Lord Of Steel tiszta energiával, vad energiával lángol és egy hanggal, amely olyan nyers és vad, mint a természet ereje. Az olyan dalcímek, mint a Annihilation (Megsemmisítés) és a Hail, Kill And Die! adja meg az alaphangulatát a lemeznek, amely tele van meglepetésekkel.

Ellentétben a 2007-es Gods Of War kiadásával, ez az album nem egy koncept album, minden dal más sztorit mesél el, megtartva a MANOWAR igazságról és becsületről való elképzelését, illetve mindenről, amit a MANOWAR rajongók megismertek és szeretnek.

A MANOWAR rajongóknak érdemes volt várniuk, mert az album „letépi a fejüket” mondta a MANOWAR basszusgitárosa Joey DeMaio egy interjúban és kijelentette, hogy „…az album a brutalitásról és a nyers erőről szól!”

Az albumot a legendás Wisseloord Studios-ban keverték és tökéletesítették, a régóta együttműködő Ronald Prent keverő mérnökkel és a kétszeres Grammy-díjat nyert Darcy Proper mastering mérnökkel.

Kalandvágyó szellemükről ismertek és hogy soha nem adnak ki ugyanolyan stílusú albumot egymás után kétszer, a MANOWAR ebben az időben belépett az akcióhősök világába és történeteikbe, majd elkészítik az első, kifejezetten a hollywoodi filmhez, az „EL GRINGO” -hoz írt dalukat, melyet egy másik; a Sylvester Stallone féle „Feláldozhatók” c. akciófilm inspirálta Expendable c. nóta követ.

A zenekar nemrég bejelentette, hogy El Gringo lesz a betétdala az akció-western „El Gringo” c. filmnek, melynek szereplője Scott Adkins (Felláldozhatók 2, A Bourne Ultimátum) és Christian Slater lesz, a produkció pedig az After Dark Films (An American Haunting) és a Joel Silver féle (Matrix, Halálos Fegyver) Dark Castle Home Entertainment neve alatt készül.

Az „El Gringo” bemutatója a főcímdal egy rövid részletével itt tekinthető meg: http://youtu.be/cfaOoABkQW4

Betekintés az „El Gringo” c. dalba: http://youtu.be/2JOqDxJ5trY

Betekintés az „Ecpendable” c. dalba: http://youtu.be/koNYpiwHjHY  

„Beszélgettünk egy koncept albumról, de aztán jött egy ihlet, hogy másik irányba menjünk. Ez az, ahol most tartunk.” magyarázta Joey DeMaio.” Kutatást végeztem, a legjobb mikrofonok és gitárerősítők megszerzéséhez. A mély hang halált megvető. Készen vagyunk a rengeteg dob munkával is, amelynek Donnie ad teret. Eric hangja pedig egyszerűen több és jobb, mint mindig.”

A MANOWAR készen áll megünnepelni az új albumot, oly módon, amely a The Kings Of Metal-hoz méltó, vagyis főzenekari előadásaival a szabadtéri nyári fesztiválokon történő fellépéseivel Európa-szerte.

A MANOWAR főzenekari fellépései:  

2012. június 16. Szombat: Ost Fest – Románia, Bukarest
2012. június 21. Kedd: Gods of Metal – Olaszország, Milánó
2012. július 6. Getaway Rock Fesztivál – Svédország, Gävle
2012. július 9. Dortmunder Music Week Festival – Németország, Dortmund

MANOWAR – The Lord Of Steel megjelenés: 

Megjelenés előtti digitális kiadás: 2012. június 16. az iTunes és a www.magiccirclemusic.com webáruházban

Az angol Metal Hammer Steel Edition megjelenése: 2012. június 16.

Oszd meg!

Leave a Comment