Magic Circle Fesztivál

A Magic Circle Festival egy metal fesztivál a fémzene kedvelőinek, melyre eddig több, mint 40 országból érkeztek az érdeklődők. A fesztivál rendezője a Magic Circle Music kiadó, a rendezvény fő produkciója a Manowar zenekar. A színpadon számos további metal zenekar lép fel a az amatőr zenekaroktól a legnevesebb bandákig.

A koncertek a fesztivál területén, a campingtől elkerített részen vannak. A fesztivál bejáratnál kapod meg a karszalagod a jegyedért. A karszalag felmutatásával szabadon mozoghatsz a fesztivál teljes területén, ahol biztonsági őrök és orvosi ügyelet ügyel a vendégekre. A koncertek előtt dedikálás, ha te is szeretnél autogramot, korán állj be a sorba!

MCF 2007 Manowar
Magic Circle Fesztivál 2007

Magic Circle Fesztivál 2007

Az első Magic Circle Fesztivál 2007-ben (július 6-7) került megrendezésre, a fesztivál ára 10 euro volt / nap. 25.000 ember látogatott el rá, a színpad 40 m széles, 16 m mély és 70 tonnát nyomott. A koncert sikerességét a szervezők egy, a koncertről kiadott DVD-vel jutalmazták…

Magic Circle Fesztivál 2008

A következő évben a 2008-as Magic Circle fesztivál már 4 naposra nőtte ki magát, még több zenekar lépett fel a színpadon, pl. Alice Cooper is! Ingyen sört is kaptak a résztvevők és a szervezők további meglepetésekkel halmozta el vendégeit. A Manowar egymás után két nap játszott, (3-3 órás koncert) első nap az első 3, míg második nap a második 3 albumot játszották le élőben.

A Manowar e-közben rekordot döntött: elnyerte a leghangosabb soundcheck címét. De a meglepetéseknek ezzel koránt sincs vége! Ráadásul a rajongók is készültek, a tábor látképe egy igazi zászló-kavalkádba burkolózott, s nem sajnálták a zászlókat a koncerten is lobogtatni!

A küzdőtér megtelt a világ országainak színeivel, melyet a viking istenek egy hatalmas szivárvánnyal háláltak meg a Manowar koncert előtt.

Az első 2 fesztivál ugyanazon a helyen került megrendezésre, az ez után következők pedig új helyszínen várták a vendégeket.

Fellépők a Magic Circle Fesztiválon

A fesztivál egyértelműen a heavy metal-ról szól. A főzenekar minden alkalommal a Manowar, aki a 2008-ban egymás után két nap lépett fel a feszten és mindkétszer több, mint 3 órás koncertet adott.

A többi zenekar a délutáni órákban indítja az aznapi koncertsorozatot, a koncertek között fél órás szünetek vannak, jó alkalmak ezek a folyadék-bevitelre. 2008-ban ingyen iszogatták a vizet a rajongóknak a melegben + 20.000 liter ingyen sör is szétosztásra került a koncertek közti szünetekben.

Eddigi fontosabb fellépők: Alice Cooper, DORO, Gotthard, Holyhell, Kingdom Come W.A.S.P., WIZARD és természetesen a Manowar. Sajnos a sokak által várt Def Leppard és a Whitsnake koncert 2008-ban máig ismeretlen okokból elmaradt.

A Magic Circle Fesztivál helyszínei

Az rendezvény az első két alkalommal a németországi Bad Arolsenben, azon belül Mengeringhausen településen volt megrendezve. A csodálatos zöldövezetben, mely többfajta sas és más állat természetes élőhelye hatalmas terület lett kialakítva a fesztiválozóknak, ahol szabadon kempingezhettünk és megszámlálhatatlan sátorból, lakóautóból düböröghetett a heavy metal, melynek nem túlzás, ha azt írom, hogy 99% -a Manowar volt.

A kempingtől párszáz méterre helyezkedett el a koncertek helyszínének bejárata. A jó társaság és a friss levegő végett ez a kis séta sosem okozott problémát. A bejárattól a színpad előtti küzdőtérig étel- és ajándéksorok vezetnek be a fesztivál legmélyébe. A színpad hatalmas volt, tőle több tíz méterre a fűben ülve is tökéletesen látható volt az éppen fellépő zenekar. A színpad mellett egy épületben zajlottak a dedikálások, a „Battle of Bands” verseny és a koncertek utáni bulik. A színpad előtti téren étel- és italsátrak voltak felállítva, hátrébb souvenir vásárlási lehetőség. A fesztivál területén kívül kisebb túrák alkalmával mesebeli német falvakat, a Twistesee tavat és Bad Arolsen kastélyát tekinthetjük meg.

Az rendezvény az első két alkalommal a németországi Bad Arolsenben, azon belül Mengeringhausen településen volt megrendezve. A csodálatos zöldövezetben, mely többfajta sas és más állat természetes élőhelye hatalmas terület lett kialakítva a fesztiválozóknak, ahol szabadon kempingezhettünk és megszámlálhatatlan sátorból, lakóautóból düböröghetett a heavy metal, melynek nem túlzás, ha azt írom, hogy 99% -a Manowar volt. A kempingtől párszáz méterre helyezkedett el a koncertek helyszínének bejárata. A jó társaság és a friss levegő végett ez a kis séta sosem okozott problémát. A bejárattól a színpad előtti küzdőtérig étel- és ajándéksorok vezetnek be a fesztivál legmélyébe.

A színpad hatalmas volt, tőle több tíz méterre a fűben ülve is tökéletesen látható volt az éppen fellépő zenekar. A színpad mellett egy épületben zajlottak a dedikálások, a „Battle of Bands” verseny és a koncertek utáni bulik. A színpad előtti téren étel- és italsátrak voltak felállítva, hátrébb souvenir vásárlási lehetőség. A fesztivál területén kívül kisebb túrák alkalmával mesebeli német falvakat, a Twistesee tavat és Bad Arolsen kastélyát tekinthetjük meg.

A harmadik fesztivál rejtélyes okokból más helyszínre költözött. 2009-ben a híres Loreley sziklán dübörgött a heavy metal és itt hallhattuk végre élőben is a „Thunder in The Sky” c. album új nótáit, többek közzött az „Apa” c. számot, melyet Eric Adams 16 nyelven énekelt fel a lemezre, köztük magyarul is! A rendezvényen a nóta angolul hangzott el, majd a szomorkás hangulat után ismét felcsendültek a „Hail and Kill”, a „Warriors of The World” című és további elmaradhatatlan Manowar dalok.

A Loreley sziklát és környékét számos legenda övezi egy aranyhajú lányról, aki énekével elcsábítja a Rajna matrózait. A történetek alapja, hogy a Rajna folyó ezen szakaszán a folyó túlságosan keskeny és sekély, ezért balesetveszélyes. A Loreley szikláról a kilátás a Rajnára gyönyörű. A kanyargó folyó mindkét partján jönnek-mennek a fentről makett-méretű vonatok, a távolban a Katz Burg (Macska Kastély) emelkedik a magasba és mindkét parton smaragdzöld növényekkel borítják be a Rajna menti hegyoldalakat.

A kemping a fesztivál területén kívül helyezkedik el, szalaggal elkerített zöld területen. Helyszíntől függően itt, vagy a város központban az alap-élelmiszerek megvásárolhatók. A fesztivál területén további étel, ital és ajándék-vásárolható. A kempingbe bármit be lehet vinni (ésszerű határokon belül), de a házirendet mindenkinek be kell tartania. Ha teheted, hozzál magaddal ennivalót, mert Németországban sok minden drágább, mint nálunk, nincs ez másképp a fesztiválon sem. Tekintettel arra, hogy a rendezvények lakott területen kívül esnek, zseblámpát hozzatok magatokkal, ha tehetitek!

A település központja helyszíntől függően 1-2 km, ezért gondoskodjatok kevés ételről, ivóvízről, éjszakára ne maradjatok élelmiszer nélkül! A zseblámpa nem csak a kempingen kívüli csavargáshoz jön jól, a sátorban és a sátrak között is hasznos! Számítson mindenki az éjszakai hangzavarra, ami mindennapos, az emberek mindennap megünneplik, hogy itt lehetnek, több országból ide érkező társaság itt együtt ünnepli, hogy itt lehet!

Egy átmulatott éjszaka után, de más okból is; előfordulhat, hogy szükség van orvosi segítségre. A fesztivál teljes területén megtalálható a mentőszolgálat, de segítenek a biztonsági őrök és a „turista-információ” is útbaigazítani. Utazás előtt érdemes megfontolni a biztosítást is.

Nem árt tudni, hogy telefon-feltöltési lehetőség nincs, ezért indulás előtt töltsd fel a telódat. (Ha vonattal érkezel, a vonaton van lehetőséged feltölteni az aksit. Internetezési lehetőség sincs, (nem is ezért megyünk oda). Bármilyen más információra van szükséged, a fesztiválon van információs bódé, ott is tudnak majd segíteni…

Németország éghajlata nedves kontinentális, az Északi-tenger közelsége miatt. Esőzésre egész évben számítani lehet, de az idő június és szeptember között a legkellemesebb. Az éjszakák azonban ekkor is hűvösek, ezért nem árt meleg ruhával is készülni a fesztiválra. Ha teheted, a sátor beázás ellen hozz takarófóliát, sosem lehet tudni!

Oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?