2010, Tolmin – Magic Circle Fesztivál

A Magyar Manowar Club harmadik alkalommal utazott a Magic Circle Fesztiválra. Az utunkat ismét vonattal tettük meg, egy percig sem unatkoztunk, hiszen egy jó társaságban hamar elrepül az idő, ráadásul a vonatunk gyönyörű tájakon keresztül kanyargott le Tolminba, a 11.000 lakosú szlovén városba. Tolmin egy gyönyörű tiszta város, az élet nem tűnt itt túl nyüzsgőnek, ám a két majdnem egyidőben zajló metal fesztiválnak köszönhetően teltházas vendéglátóhelyek, ill. a fák árnyékában hűsölő metal-arcok látványa fogadott bennünket.

A kezdeti nehézségek (fáradtság, meleg, sátorhely keresés) leküzdése után egyre jobban belénk ivódott a fesztivál hangulata, felfedeztük a strandot, a vásárlási és étkezési lehetőségeket, majd egy kiadós pihenés után elnéztünk a Magic Circle sátorba, ahol már javában zajlott az élet.

A szervezők karaoke, léggitár versenyekkel, és további hasonló érdekességekkel fokozta a hangulatot a közelgő Manowar koncert előtt. A Magic Circle Fesztivál sátorban direkt erre az alkalomra limitált kiadású dobozos, hűtött sört lehetett vásárolni 1 euroért. A hangulat tehát megalapozott volt, már csak a koncertet vártuk nagyon!

Bár a koncertig még volt két teljes napunk, nem volt sem időnk, sem alkalmunk unatkozni. A második napon túrázni indultunk, ellátogattunk a híres Tolmin-szoroshoz, amely egy több, mint 6 km-es út volt a közeli Triglav Nemzeti Parkban.

A természeti látnivalók felfedezése után pihenés következett és ellátogattunk a Metalcamp legjellemzőbb részére, ahol a legtöbb fotó készül; a strandra. A Tolminka folyó kristálytiszta, hideg vízében mindenki kedvet kap megmártózni, s a délutáni hűsítő pihenést is feldobták a metalosok. Időközönként hangos üvöltéssel emlékeztették egymást a strandolók, hogy az nem akármilyen strand, ez Metalcamp-strand, amelyen -talán nem meglepő- csupa fekete fürdőruhás, hosszú hajú ember ural.

A környék felfedezése részünkről épp akkor ért véget, mikor az első koncertek kezdődtek. A Virgin Steele egyedi hangja és dinamikus koncertje után következtek sorban a többi meghirdetett zenekar, köztük érdekességnek számít az Arch Enemy, akiknek hörgős zenéjük ellenére az énekesük egy törékeny nő; Angela… A koncertek alatt néha mozognunk kellett, a nagy meleg miatt szükség volt a folyadékra, s talán épp ennek köszönhetően idén ismét több magyarral is találkoztunk kint… Az ég már délután beborult, ám ezúttal a leghangosabb zenekar első néhány hangjának megszólalása eloszlatta a felhőket…

A Manowar koncert a megszokottól eltérően a „Hand of Doom” c. igen pörgős számmal indult, ismét lobogtak a zászlók a világ minden tájáról, s összességében is egy igazi jó, zúzós koncertnek lehettünk tanúi. Volt néhány újítás is az előadás alatt, és a végén meglepetés tüzijáték!

Mindenki nagyon jól érezte magát, idén voltunk a legtöbben, bízunk benne, hogy jövőre mégtöbben kedvet kapnak az V. Magic Circle Fesztiválhoz!

Fellépők a 2010-es IV. Magic Circle Fesztiválon

Magic Circle Festival Sátor 2010. július 9-10.

2010. július 11. – Vasárnap

  • 12:00 – Fesztivál nyitás
  • 14:40 – 15:15 Crosswind
  • 15:35 – 16:20 Metalforce
  • 16:40 – 17:40 Virgin Steele
  • 18:00 – 19:00 HolyHell
  • 19:30 – 20:30 Kamelot
  • 21:00 – 22:15 Arch Enemy
  • 23:00 – 01:00 Manowar
  • 01:20 – 02:00 Who Was I

A változtatás jogát fenntartjuk!

Jegyek kaphatók:
The Kingdom Of Steel – Magic Circle Music

Tolmin, a 2010-es Magic Circle Fesztivál helyszíne

Tolmin óváros nevét a teljes térségről kapta (szlovénül: Tolminsko), mely a legnagyobb település a Felső Isonzó-völgyben (szlovénül: Zgornje Posočje), valamint eza település a gazdasági, kulturális és közigazgatási központja a térségnek. A település a Soča és Tolminka folyók összefolyásánál helyezkedik el a meredek hegyek völgyében. Az ókorban illírek, később rómaiak laktak itt, míg a 6. században a szlávok ősei, a mai szlovének, telepedtek le ide.

Tolmin óváros nevét a teljes térségről kapta (szlovénül: Tolminsko), mely a legnagyobb település a Felső Isonzó-völgyben (szlovénül: Zgornje Posočje), valamint eza település a gazdasági, kulturális és közigazgatási központja a térségnek. A település a Soča és Tolminka folyók összefolyásánál helyezkedik el a meredek hegyek völgyében. Az ókorban illírek, később rómaiak laktak itt, míg a 6. században a szlávok ősei, a mai szlovének, telepedtek le ide.

Tolmin fő nevezetességei a modern sport-park és egy ezer éves vár romjai a Kozlov Rob. az óváros központjában találhatóak. A terület számos otthont ad az I. világháború nyomainak. Ezen időszak legjelentősebb emléke a Szentlélek templom, Javorca, mely az egyetlen olyan emlékmű a térségben, amely a háborút átvészelve fennmaradt a mai napig. A Javorca egy szikla szélén áll, melyről kilátás nyílik a Tolminka völgyre és aPolog hegyi legelőkre. A templomot az osztrák-magyar hadsereg emlékére építették. Belül a templom egy légterű, belsejét fagerendák és festett angyalok díszítik, belső falain 2565 elesett katona neve van felsorakoztatva, fa táblákba égetve, melyeket az akkori lőszerdobozokból készítettek. Az épületet katonák építették elesett bajtársaik emlékére. 1916. november 1-én egy szentély hozzáadásával megszentelték az emlékművet. A templom terveit és a festmények többségét egy bécsi építész készítette: Remigius Geyling. Jablonsky Géza volt az építkezést.

Oszd meg!