A Manowar „tribute” és az Ancient Power zenekar

Rövidítések:

Magyar Manowar Club: MMC

Andris és Lac: AL

 

MMC: Nemrég arról értesültünk, hogy szeretnétek létrehozni egy zenekart, ahol csak Manowar számokat játszotok. Erről kérdeznénk titeket. Honnan az ötlet?

AL: Mi már régóta együtt zenéltünk az Ancient Power zenekarban. A tapasztalatok azt mutatták, hogy a közönség örül a Manowar daloknak. Mi pedig szívesen játsszuk azokat. Tartottunk egy olyan koncertet, ahol az Ancient Power többségében csak Manowar számokat játszott, és nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk. Igaz, legyünk őszinték, kaptunk negatívat is, mert Andris már nem volt szomjas azon az estén. Mégis a folytatás mellett döntöttünk, mert tudunk mi ennél még jobban is zenélni.

 

MMC: Lac azt mondta, hogy nem tribute zenekart szeretne. Akkor felmerül a kérdés, hogy miért nem a saját zenekarotokon belül kezditek el?

AL: Valóban nem tribute zenekart szeretnék, mert szerintem a Manowar mind hangzásban, mind a produkció tekintetében utánozhatatlan. Főleg egy kelet-európai metál zenekar lehetőségeihez képest. Viszont abban hiszek, hogy szívvel, és lélekkel, és kemény munkával van esély, hogy ezt az életérzést hirdessük mi is. Szívem szerint azt írnám a logóra, vagy a plakátokra majd, hogy Hungarian Manowar Fans Play. Igazság szerint az Ancient Power-ből Andris már kilépett, mert más utakat szeretett volna járni. Oda most énekest keresünk éppen (www.ancientpower.hu), illetve ott a saját számokra helyeztük a hangsúlyt. Ezért is láttuk célszerűbbnek, ha egy új név alatt tesszük a dolgunkat.

 

MMC: Akkor ezért is kerestek dobost, és gitárost?

AL: Igen, ezért is. Mert más irányba megy a két banda, bár Lac tag mind a kettőben, így valószínűleg lesznek közös koncertek. És, ha már így rákérdeztetek, akkor azt is elmondanánk, hogy budapesti emberek jelentkezését várjuk. Az se baj ha nincs saját koncertképes cuccuk, mert nekünk van, így elhárulhatnak az akadályok. Mi leginkább korrektséget kérnénk, mind emberileg, mind zeneileg. És, hogy egyéni ambíciók helyett inkább zenekarban gondolkodjon. Jelentkezni pedig a metalzenesz [kukac] metalzenesz.hu e-mail címen lehet.

 

MMC: Jó, akkor most nézzük kicsit az emberi dolgokat. Miért tervez valaki ilyen zenekart, és mit akar elérni vele?

AL: A tervezésre szerintem egyszerű a válasz. Azért mert szereti ezt a zenét. Elérni pedig annyit szeretnénk, hogy színpadra tudjunk állni, és játszani. Minden másért, amit az élet, vagy a közönség ad, csak köszönetet mondhatunk.

 

MMC: Akkor úgy kérdezzük, hogy mik a terveitek?

AL: Kicsit szembe menni az árral. A tipikusan magyar jelenségekkel, és viszonyokkal. Nyilván szeretnénk sokat koncertezni, de mindezt olyan minőségben, hogy ne hozzunk szégyent se magunkra, se a Manowar nevére. Sőt inkább hírét vigyük, és még több rajongót szerezzünk nekik. Illetve, hogy a közönség is azt érezze, kapott valamit a koncerten, ami táplálja benne a Heavy Metal tüzét. És mindezt reális jegyárak, vagy ingyenes bulik mellett.

Szeretnénk beindítani a metálon belüli közösségi életet is, mert ezt is hiányoljuk. Ebben együttműködnénk a Magyar Manowar klubbal is, és még sok más szerveződéssel, mert abban hiszünk, hogy nem egyéni problémákat kell csupán megpróbálni megoldani, hanem egy közösségét. Mert a jelen helyzet azt mutatja, hogy ha csak egyes egyének problémája oldódik meg, akkor ők magára hagyják a közösséget, sőt rosszabb esetben kihasználják, vagy még rúgnak is rajta egyet. És ha embereket már összekapcsol a zene szeretete, ezen belül is a Manowar szeretete, akkor az egy olyan alap, amire lehet építeni.

 

MMC: Miért pont a Manowar? Mit gondoltok erről a zenekarról?

AL: Ott van a kedvencek között mind kettőnknél. Tiszteljük őket, mert nem korrodáltak az idők során. 32 éve már, hogy hirdetik a metál igéjét, és máig változatlanul jó színvonalon. Példaképünknek is tekintjük őket, mert nem a drogozás, és a züllesztés a mottójuk, hanem az összefogás, és az összetartás. Brothers of Metal. Továbbá megint csak ott az emberi oldal. Volt szerencsénk személyesen is találkozni velük, és Eric Adams egyszerűen hihetetlen volt. Testőrök nélkül, a sztárok flegmasága nélkül, odajött, kezet fogott, leült hozzánk, és beszélgetett velünk. Pedig ő a Manowar énekese, és másnap több mint tízezer ember előtt énekelt. Sok ilyen apróság van az elmúlt évekből ami miatt a Manowar-t minden tekintetben a világ legjobb zenekarai közé soroljuk, és bátran kiállunk érte. A zenéjüket játszani pedig leírhatatlan érzés.

 

MMC: Jó hallani, hogy vannak még 30 év után is ilyen rajongói a Manowar-nak. Köszönjük, hogy beszélgettetek velünk.

AL: Mi köszönjük.

Oszd meg!

Leave a Comment