„Egy fémolvasztó nap” – Manowar koncert, Ost Fest

Az alábbi beszámolót és képeket Karesz Manowarrior barátunktól kaptuk, aki volt olyan szerencsés, hogy ott lehetett a 2012-es Ost Fest MANOWAR koncertjén.

Manowar Ost Fest 2012 – Fotó: Karesz

Egy fémolvasztó nap, és számtalan zenekar műsora után, eljött az idő, melyre oly rég vártunk. A Manowar intro törte meg a kiéhezett rajongótábor, s a természet egybeolvadt dalát. Több ezer ember csatasikolya rázta meg a hitetlenek rég szánalomba áztatott földjét, zöldelést hozván a végtelen kopárságra.

Manowar – Ost Fest 2012 Fotó: Karesz

Tartottam attól, hogy csupán az újabb albumokat fogják, lejátszani, de szerencsére a régi lemezek kerültek előtérbe. Olyan slágerek tomboltak, mint a „Gates Of Valhalla”, „Manowar”, „Metal Warriors”, „Fighting the World„, „The Power„, és természetesen a „Hail and Kill” és a „Kings of Metal” sem maradhatott el (teljes setlist). Ami még engem is meglepett az a „Nessun Dorma” könnyfakasztó himnusza volt. Ennek gyümölcse kissé érdekes látványt nyújtottt az ottaniaknak, ugyanis, egy Székely Srác, a Román fővárosban olaszul énekelt.

Manowar – Ost Fest 2012 – Eric Adams Fotó: Karesz

Összegezve a koncertet: Oldschool nóták, tökéletes hangosítás, szokásos Manowar elemek, mint például, sörivás, nők, ajándék gitár, és végül, de nem utolsó sorban „Crown and the Ring” és kőkemény tűzijáték.

Legbelül számítottam arra, hogy csalódni fogok a Manowarban, az utóbbi munkásságából kiindulván. Viszont nem így történt.

Manowar Ost Fest 2012 – Joey DeMaio Fotó:Karesz

Akármennyire palástolom manapság, hogy a Manowarnak rengeteg dolgot köszönhetek, hogy rajongásom végtelen mezőkön szárnyal és hogy akkora helyet foglal el a szívemben, melyet egy zenekar, vallás, nő, állat, és sör sem fog soha elfoglalni.

Ez nem egy órányi hajrázós taps koncert volt. Nem iszákos, borostás rokkerek zenéltek, néhány tinilánynak. És nem azért gyűlt össze ennyi ember itt, hogy az idejét töltse el valahogy.

Manowar Ost Fest 2012 – Karl Logan Fotó: Karesz

Ez a koncert, mise volt. Mise mely által tékozló lelked ujjászület, szívhezszóló himnuszok rengetege során.

Az leszel általa, mi mindigis lenni akartál. Harcos, mely képes a kardja után nyúlni, fölállni és beinteni a kurva életnek!

Fuck the World.

Hail and Kill!

Ha ott voltál Te is a koncerten küldj képeket, vagy írd le nekünk, hogy milyen volt, itt hozzászólásban, vagy ha hosszabb beszámolót  szeretnél, akkor küld el nekünk a Kapcsolat menüben található űrlap segítségével.

Oszd meg!

6 thoughts on “„Egy fémolvasztó nap” – Manowar koncert, Ost Fest”

Leave a Comment