GY.I.K. 2009 MCF

Parkolás:

Bár a szabadtéri színpad előtt több, mint 10.000 parkolóhely biztosított a vendégeknek, kerekesszékkel a színpadhoz külön bejáraton át lehet bejutni, a fogyatékkal élők jelvényt kapnak, mellyel közvetlenül a bejárat előtt parkolhatnak. Az ehhez szükséges kártyát még a rendezvény előtt be kell szerezni, különben a szervezők nem tudják garantálni a szabad helyet. Kérjük, vegyétek figyelembe a fent leírtakat, a fesztivál bejáratának közvetlen közelében található parkolóhelyeket hagyjátok szabadon a mozgássérülteknek! Köszönjük! Kérjük, kövessétek a jelzéseket a helyszínen és tartsátok be a személyzet utasításait. A parkolási díj a bejáratnál fizetendő. Kérjük, tartsatok megfelelő összegű aprópénzt magatoknál.

Komp:

Azok a látogatók, akik szobát, vagy panziót foglaltak a Rajna szemközti oldalán, győződjenek meg róla, hogy buli után vissza tudnak-e jutni a szállásukra. A komp menetidejéről itt találtok információt: www.faehre-loreley.de Kattints a „Fährzeiten Extra” menüpontra.

Camping, szállás:

2 kemping közül lehet választani. A fesztivál kempingje július 17-én nyit, a másik az egész évben nyitva tartó magán kemping: www.loreley-camping.de. A kemping területén a parkolás ingyenes a karszalaggal rendelkezőknek. Bőven van hely a parkoló autóknak a helyszínen, ezért a lakókocsik, lakóautók használata is megengedett. A lakókocsiknak külön területe lesz az autós sátorhelyek között, de áram nincs. A kijelölt kemping-területek a fesztivál területéhez közel helyezkednek el. A kemping területére érvényes jegyeddel 2009. július 17, de. 10 órától lehet belépni. A fesztivál kempingjegy ára: 25 euro, mely július 17-től 19-ig érvényes. A magánkemping jegyára: 10 euro/fő/nap.

Bár a tábort csak kis időkre szükséges a vendégeknek elhagynia, a biztonsági szolgálat a belépésnél kérheti a jegyedet, ill. szúrópróba-szerűen ellenőrizheti, nem-e vittél be tiltott holmit a területre. Megértéseteket köszönjük!

A Loreley Fennsík a UNESCO Világörökség része, ezért ez a hely különösen környezetvédelmi területnek számít. Minden kempingező fog kapni 5 euróért egy szemeteszsákot, amit visszakap, ha a teli szemeteszsákot leadja a biztonsági szolgálatnál. Köszönjük megértéseteket!

Az alábbi címen rengeteg szálloda és panzió érhető el, itt online foglalhattok szállást, de ezek nem olcsók: www.loreley-touristik.de. Ügyelj rá, hogy szállást St. Goarhausen-ben foglalj, ne St. Goar-ba. Az utóbbi ugyanis a Rajna túloldalán van, ami azt jelenti, hogy nem ott, ahol a fesztivál. Olcsó szállást „Ferienwohnungen” néven keress, írd be a Google-be: „Ferienwohnung Loreley”. A fesztivál területén közvetlenül van egy ifjúsági szállás is, www.loreley-herberge.de, 4-6-10 ágyas szobákkal, WC / Zuhanyzóval.

Készpénz automaták:

A legközelebbi ATM a St. Goarshausen Bahnhof vonatállomáson található, de a szervezők megpróbálunk egyet a fesztivál területére is elintézni.

Egészségügy:

A Manowar-ra jellemző rekord közeli hangerő végett az érzékenyebb vendégek számára kaphatók lesznek füldugók a fesztivál helyszínén. Júliusban Németországban többnyire nyári napsütésben lehet részünk, de ne feledkezzetek meg a megfelelő folyadékmennyiség beviteléről! A napszúrás nem játék, ahogy a leégés sem. A leégés legsúlyosabb esetekben lázzal is járhat, nem beszélve az ettől kialakulható bőrrákról, ami nemcsak a buli idején keserítené meg az életeteket.. Bár ilyenkor több alkoholt fogyaszt mindenki, azért óvatosan az itallal! Mindannyian imádjuk a sört, de néhány pohár sör között engedjünk meg magunknak 1-1 pohár vizet, üdítőt is. (a fesztiválon speciális áron kapható víz áll majd rendelkezésünkre) A fesztiválokon az emberek szeretik elengedni magukat és finoman szólva az ismerkedés folyamata is felgyorsul ezeken a rendezvényeken. A fesztivál ideje alatt óvszerek vásárolhatók a kijelölt helyeken! Ügyeljetek a kullancsokra is!

Időjárás:

Bár Németország ezen részén gyakori az eső, a sok nyári napsütés mellett a mai időjárás kiszámíthatatlan, ezért gondoskodj a meleg ruháról, illetve esőkabátról. Ez utóbbi a helyszínen is kapható lesz, emellett a forró nyári napokra speciális áron lehet majd vizet vásárolni.

Élelmiszer, Supermarket:

A legközelebbi élelmiszerbolt St. Goarhausen-ben van, mely hétfőtől szombatig 7:00-től 20:00-ig van nyitva, de tervben van egy kisebb; főleg higiéniai termékeket árusító üzlet felállítása is a kemping területén. Az alábbi élelmiszerek árusítását tervezzük: élelmiszerek, italok, hús- és vegetáriánus ételek, reggeli, koktél, víz, sör és cigaretta.

Háziállat:

Háziállat a kempingbe igen, a fesztiválra nem vihető! De a kempingbe sem javasolt elhozni kedvencünket, hiszen a zaj és a tömeg nem az állatoknak való…

Mosdók, zuhanyzók, WC:

A kemping jegy ára magába foglalja a mosdó használatát. Külön zuhanyzók vannak férfiaknak és nőknek, lesz konténeres megoldás is, amiben wc is található, ill. mobil wc.

Oszd meg!

Leave a Comment