Izzott a színpad a Hivatalos MANOWAR Partyn

Kissé tartva a meteorológusok feltételezésétől, miszerint a melegrekord megdől a várva várt napon, a naplemente előtt nem sokkal már Manowarriorok hadserege sorakozott a sörpadok rengetegében. Néhány újabb csapattársunk érkezése után a Phoenix Project zenekar gitárosa, Sárközi Péter, az est házigazdája üdvözölte a vendégeket, majd tájékoztatott bennünket a party programjairól, a tervezett versenyekről és a fellépő zenekarokról.

Bár kint az idő egész elviselhető volt, melegben nem volt hiány, sajnos a klíma nem bírta a tempót, és már az előtt elfáradt, mielőtt fellépőink színpadra léptek volna. Így a beígért melegrekord odakint nem, azonban a teremben minden bizonnyal megdőlt, hiszen a létszám bőven száz felett volt. Az első fellépő az Angel Agnetic volt, minden tisztelet az övék, amiért a meleg helyiségben színpadra álltak saját nótáikkal a MANOWAR-ra kiéhezett testvéreknek.

Némi pihenő után Péter, a házigazda felolvasta a MANOWAR levelét, amit a zenekar közvetlenül a Magyar Manowar Clubnak, vagyis a The Lord Of Steel Party résztvevőinek küldött, melyben üdvözöltek minden résztvevőt, s melyből mi tudhattuk meg elsőként, hogy az új kiadású “The Lord Of Steel” albumon egy vadonatúj szám, illetve különböző meglepetések lesznek hallhatók. (A levél ITT olvasható el!)

Következett az est főzenekaraként fellépő Play and Kill, a MANOWAR tiszteletére és a klubtagokból alakult banda, akiknek szintén szembe kellett nézniük az izzasztó meleggel, ám egy igazi harcos dacolva a széllel, megküzdve a sárkánnyal, de legalábbis a meleggel minden próbatételt kiáll.

A koncert a Ben-Hur introval indult, ami kicsit illúziórombolónak tűnt, hiszen aki volt már MANOWAR koncerten, az tudja, hogy minden alkalommal Rózsa Miklós 3 Oscar-díjat nyert filmzenéjére érkezik be a színpadra Donnie, Joey, Karl és Eric.

Pillanatnyi zavartságunkat azonban hamar helyre rázta a “Hand of Doom” c. pörgős MANOWAR nóta, melynek köszönhetően az addig halk és kíváncsiskodó nézők az első perctől kezdve aktív közönséggé alakultak. Mindenki azonnal tudta, mi a dolga: szórakozni jöttünk, hát érezzük magunkat jól mi itt mindannyian, akik szeretjük a MANOWAR-t! A zenekar szerényen, de annál nagyobb erővel tolta végig a tizenhét nótát, a közönség pedig énekelt, csápolt, és egyszerűen élvezte, hogy cimborái újra színpadra léptek és óriási hangulatot teremtettek a klub régi és új tagjainak egyaránt.

Természetesen voltak, akiknek nem tetszett a koncert, hisz nem lehetünk egyformák, de ők hazamentek; mi azonban buliztunk tovább. Óriási volt a hangulat, izzott a színpad, bőr nem maradt szárazon! A koncerten a legkedveltebb MANOWAR himnuszok követték egymást, köztük a Brothers Of Metal, Heart Of Steel, Battle Hymn, Kingdom Come, stb. A klasszikus MANOWAR nóták után a koncert az ünnepelt “The Lord Of Steel” c. album címadó dalával folytatódott.

A koncert fénypontja a Hail and Kill c. dal volt, amelyet a zenekar az Olaszországból érkezett Fabioval (Fabio véleménye a Budapesti Hivatalos MANOWAR Partyról) és néhány további önként jelentkezővel együtt adott elő a színpadon. Ez olyan néhány perc volt, amikor a színpadon állók és a közönség teljesen egybeolvadt. Ott akkor minden jelenlévő egyként énekelt, a Play and Kill ezen az estén tovább erősítette bennünk, hogy a MANOWAR nem csupán egy heavy metal zenekar, a MANOWAR közösséget, barátságokat teremt!

A koncert után a terem kiüresedett, és az izzadt levegő az új MANOWAR album; a The Lord Of Steel dallamaira próbált kicserélődni, sajnos nem sok sikerrel. A vendégek a teraszon iszogattak, beszélgettek, majd Péter, a házigazda hívó szavára érkeztek vissza néhányan a terembe, ahol az a díjátadás következett, ahol a leghűségesebb és legaktívabb rajongók vehették át nyereményüket:

  1. Helyezett – 107 ponttal: Kiss Gábor
  2. Helyezett – 60 ponttal: Varga Rozália
  3. Helyezett – 45 ponttal: Fenyőfalvi András

Az est ekkor a Magyar Manowar Club és talán az egész metal történelem legmeghatóbb pillanatához érkezett; amikor Kiss Gábor tisztelete jeléül átadta édesapjának az 1. helyezettnek járó díjat, és hozzátette: “Édesapám érdemli meg a leginkább ezt a címet, ő a legnagyobb magyar MANOWAR rajongó, köszönöm neki, hogy felnevelt!”

Miután a jelenlévők könnyeikkel küszködve tapsolták meg ezt a szép pillanatot, ismét MANOWAR szólt, és ekkorra már elkészült a bográcsba főtt csirkepaprikás is. Tökéletes alkalom lett volna ez az esetlegesen bennünk maradt fölös energia levezetéséhez, de a buli ezen része a benti meleg levegő miatt sajnos a teraszra szorítkozott, és inkább csak közös sörözéssel folytatódott.

Az olasz Fabio-t a házigazda eközben felhívta a színpadra néhány szó erejéig, amiből megtudtuk, hogy Olaszországból érkezett, az Interneten látta, hogy lesz ez a buli és nem érti miért nem jött több külföldi, mert szerinte egy állati jó bulit hagytak ki.

A kitartóbbaknak megkezdődött a tombola, ahol eredeti MANOWAR termékek kerestek gazdát, a The Kingdom Of Steel felajánlásával. A szelvényeket Sárközi Péter húzta, akinek jóvoltából Phoenix Project CD-ket is lehetett nyerni, növelve ezzel a nyeremények számát.

A következő esemény a sörivó verseny volt, amelyen a 9 versenyzőből végül csak 5-en vettek részt. A nyertes megkérdőjelezhetetlen fölénnyel nyerte meg a versenyt, ám mindenképpen említést érdemel a két hölgy versenyző is, akik közül Saci csak nem sokkal később tette le az üres poharat az asztalra.

A Scream versenyen hatan vettek részt, talán már meg sem lepődünk, hogy a nyertes nem volt más mint Kiss János, aki elégedetten vette át a neki járó “Metal Scream Verseny Bajnoka” pólót, valamint a zsűri különdíját Priska Dóra kapta meg.

A tombolán már csak nagyon kevesen vettek részt, pedig bőven volt még az eredeti MANOWAR nyereményekből, és további nyeremények vártak gazdára a Rocpincétől, és a Rockiform Magazintól is. A buli hevében a Zúzda Rock Kert is felajánlott egy tripla csirkepaprikást az egyik nyertesnek, ajándékokban tehát nem volt hiány!

Összességében egy nagyon jó hangulatú bulin vehettünk részt, ahol a sok MANOWAR rajongó megismerkedhetett egymással, a Play and Kill zenekar egy kis időre odavarázsolta nekünk a MANOWAR koncertek hangulatát a Zúzdába.

Néhányan azonban a MANOWAR-t szeretnék a színpadon látni – mindannyian így vagyunk ezzel – de sajnos egyenlőre ők nem lépnek fel nálunk, melynek oka továbbra is rejtély. Bízunk benne, hogy a Hivatalos Manowar Party is képes volt megrengetni a Földet, melynek rezgései az amerikai MANOWAR zenekar fülébe is eljutottak.

A partin Ismét jót buliztunk együtt a barátainkkal, csakúgy mint az előző 9 klubtalálkozó alkalmával. A lényeg, hogy jól éreztük magunkat, akár színpadra lép közülünk valaki, akár nem. Sütöttünk is már együtt és kirándultunk is, nem utolsó sorban külföldre, a MANOWAR koncertekre.

Mi, a Magyar Manowar Club tagjai továbbra is harcolunk, nem csak a heavy metal-ért, hanem azért, hogy a MANOWAR végre hazánkban is fellépjen, hiszen sokan várjuk a magyarországi koncertjüket!

Oszd meg!

Leave a Comment