Magic Circle Music: „Magic – A Tribute to Ronnie James Dio”

Magic - Tribute to Ronnie James DioDio szerepe a heavy metal mezőnyben vitathatatlan és mély. Nem kevesebb, mint a 6 minden idők legfontosabb albuma fűződik nevéhez; ide tartozik a : Rising, Long Live Rock ’n’ Roll, Heaven And Hell, Mob Rules, Holy Diver és a The Last In Line.

2010. Május 16.-án Ronnie James Dio elvesztette csatáját a gyomorrákkal szemben. Ez az egyik legnagyobb veszteség a heavy metal közösség számára.

A MANOWAR és a Magic Circle Entertainment elhatározta, hogy lerója tiszteletét a metal egyik legnagyobb legendája előtt és elkészíti a „Magic- A Tribute To Ronnie James Dio” CD-t, fölvonultatva a Magic Circle Music zenészeit és barátait, akik a Dio keze nyomát legjobban viselő dalokat adják ezen elő.

A „Magic-A Tribute To Ronnie James Dio” azért is szívbemarkoló, mert Dio New York állam ugyanazon területéről származik, mint a Manowar. „ A Heavy Metal egy hatalmas művészt és igazi úriember vesztett el”- mondja Joey De Maio, a Manowar basszusgitárosa. – „ Abban a kiváltságban részesülhettem, hogy a barátja lehettem és többi barátaival és csodálóival együtt szeretnénk neki a tiszteletet megadni.”

A Manowar a Dio által fémjelzett „Heaven And Hell” dal erőtől duzzadó feldolgozását adja elő, a Jack Starr’s Burning Starr és a Magic Circle All Star Band ( Shmoulik Avigal és Joe Stump közreműködésével) pedig olyan klasszikusokat, mint a „Catch The Rainbow” és „Long Live Rock ’n’ Roll”. Dio unokatestvére, az előző Elf gitáros David „Rock” Feinstein pedig egy olyan dallal működik közre, amelyet Dio számára írt és amelyet ő is ihletett, ennek címe „Far Beyond”. Az albumot olyan nagy jövő előtt álló, szilárd bandák egészítik ki, mint a női frontemberrel (Maria Breon, akit sokan a női Dio-ként is szoktat emlegetni) rendelkező HolyHell, vagy mint a Metalforce, az Awaken és a Crosswind; akik mind Dio hagyatékát foglalják magukba, a saját interpretációjukban az ő dalait előadva a „Magic”-en .

Dio emlékének tisztelegve a híres fantasy festő- és rajzművész Ken Kelly, akinek munkája ott áll sok klasszikus heavy metal album borítói között, újradolgozta az ikonikus „Rising” borítóját.

A „Magic-Tribute To Ronnie James Dio” ezeknek a művészeknek a szívéből jön.

Ez nem csak kiváltságuk, de kötelességük is, hogy tisztelegve Ronnie-nak énekelve dicsőítségk őt, miközben előadják dalait.

„ Magic-A Tribute To Ronnie James Dio” június 18.-án jelenik meg a Kingdom Of Steel Store-ban, július 16.-án Németországban; az Egyesült Államokban és Kanadában július 20.-ától kapható, míg további nemzetközi területeken az azt következő hetektől. Az album kapható lesz az összes fesztiválon, ahol a Manowar föllép- kezdve a Szófiában június 23.-án megrendezésre kerülő Sonisphere Festival Bulgaria-tól- az árusító bódékban.

Szám lista:

  1. MANOWAR – Heaven And Hell
  2. HOLYHELL – Holy Diver (Live In Norway)
  3. METALFORCE – The Last In Line
  4. MAGIC CIRCLE ALL STAR BAND – Long Live Rock ‘n’ Roll
  5. AWAKEN – I Speed At Night
  6. CROSSWIND – A Light In The Black
  7. DEAN CASCIONE – Never More
  8. FEINSTEIN – Far Beyond
  9. HARLET – Straight Through The Heart
  10. JACK STARR’S BURNING STARR – Catch The Rainbow
Oszd meg!

Leave a Comment