Manowar koncertek – Magyarország, Budapest

1994. február 18. Petőfi Csarnok

MANOWAR koncertjegy, 1994. február 18. Petőfi Csarnok

Turné: The Secrets Of Steel, Agony and Ecstasy
Szervező: Multimédia Koncert

Az első alkalom, amikor a Manowar magyar színpadra lépett Budapesten, a Petőfi Csarnokban. A Petőfi Csarnok megtelt, az emberek őrjöngtek, mindenki elégedetten távozott. Hatalmas buli volt!

1997. március 4. Petőfi Csarnok

MANOWAR koncertjegy, 1997. március 4. Petőfi Csarnok

Turné: The Hell on Wheels
Szervező: Budapest Showtime

A második koncert valószínűleg a vártnál is jobban sikerült, hiszen azon túl, hogy teltházas volt, a rá következő évre újra fellépett Magyarországon a zenekar. Ismét fantasztikus produkciót láthattunk, 3 évet kellett várnunk az újbóli feltöltődésre!

1998. június 15. Petőfi Csarnok (első dátum február 1.)

MANOWAR koncertjegy, 1998. június 15. Petőfi Csarnok (első dátum február 1.)

Turné: Hell on Stage
Szervező: Budapest Showtime

A Manowar harmadik koncertje Magyarországon. A buli ismét jól sikerült, teltházas közönség zúzott a jobbnál-jobb heavy metal dalokra, illetve ezen a turnén sok lassú dalt adott elő a banda a színpadon. Mindig is jók voltak a dalok összeválogatásában, és ezúttal a líraibb nótákat válogatták össze nekünk. Természetesen ezt a koncertet is imádtuk! (a képre klikkelve 1998 PECSA koncert videó látható)

2002. június 7. Petőfi Csarnok

MANOWAR koncertjegy, 2002. június 7. Petőfi Csarnok

Turné: Warriors Of The World United
Szervező: Concerto

Ez a koncert már merőben más volt, mint az azelőttiek, hiszen ez egy 3 napos fesztivál volt, tucatnyi zenekarral, szabadtéren. A Manowar a fesztivál első napján lépett fel, ráadásul a koncert alatt az eső is esett, de a rajongók így is megtöltötték a Pecsa szabadterét, és senki nem ijedt meg az esőtől… A koncert csúcspontja a „Hail and Kill” c. szám volt, amire a metal harcosok és mindenki más is lendületbe jött, s talán még a kerület közeli lakói is velünk énekelték a Hail and Kill-t! Az óriási zúzás már a koncert végét jelentette, kis pihenés után lírai hangulatt kerekedett. A legnagyobb meglepetés a Puccini – Nessun Dorma c. áriája volt, ami bár elsőre kakukktojásnak tűnhet a metal nótákhoz képest, de Eric Adams úgy tűnik, az opera műfajában is bebizonyította tehetségét. A 2002-es Summer Rocks Fesztiválon tehát szintén egy nagyon jó koncertnek lehettünk részesei!

Setlist: 1.Manowar 2.Blood of My Enemies 3.Kill With Power 4.Warriors of the World United 5.My Spirit Lives On 6.Heart of Steel 7.Sting of the Bumblebee 8.Fighting the World 9.Kings of Metal 10.Sign of the Hammer 11.House of Death 12.Hail and Kill 13.Nessun Dorma 14.Black Wind, Fire and Steel

Oszd meg!

2 thoughts on “Manowar koncertek – Magyarország, Budapest”

  1. „Én voltam ezen a koncerten, de sajnos a jegy már nincs meg. Legjobban az együttes bejövetele ragadott meg. Egy heroikus zenével kezdődött, közben Orson Welles narrációja hangzott, majd az összes reflektor fénycsóvája megmozdult és a Manowar a színpadra lépett. Ha jól emlékszem a Manowar című dal volt a nyitó. A Gamma Ray is nagyszerű volt.” Péter Demeter (http://www.facebook.com/Manowar.hu)

Leave a Comment