Sankt Goarhausen

Sankt Goarshausen központja a Loreley sziklától nem messze található. A város komppal csatlakozik testvérvárosához; Sankt Goar-hoz. A város régi részén 2 történelmi torony és a megmaradt régi védelmi fal különösen idilli képet nyújt az idelátogatóknak. A kis település közvetlen közelében található a Katz és a Maus kastélyok. A Katz Castle-t Katzenelnbogen grófja; II. Wilhelm építtette a 14. század második felében. A Katz kastély a Rheinfels Castle védelmét kívánta szolgálni, akkoriban katonai bázisként működött, ma hotelként üzemel, ezért nem látogatható.

A Maus Castle kárpótolja a kíváncsi turistát; látogatásakor Sas és sólyom bemutatóban lehet részünk, mely március 20 és október 1 között minden nap 11:00 és 14:30-kor megtekinthető a kastély parkjában. (vasárnap és hivatalos munkaszüneti napokon 16:30-kor is) A Maus Kastélyt, melyet valójában Thurnberg-nek hívnak, Balduin érsek építtette 1353-1388 között. Ez volt az egyik legmodernebb épület akkoriban.

A Katz kastély épült fel először, majd mikor a szomszédos hegyre II. Wilhelm gróf felépíttette a másik, hatalmas erődöt, a „Neu-Katzenelnbogen”-t, az emberekben a két szomszédos erőd azt a benyomást keltette, mint a macska és az egér játéka. Innen ered mindkét kastély szokatlan elnevezése.

  • Sankt Goarhausen hivatalos weboldala: www.st-goarshausen.de
  • www.katzenelnbogen.de
  • Göethe gőzhajó: www.k-d.com
  • Macska és Egér kastély: www.burg-maus.de
  • Schönburg Kastély: www.burghotel-schoenburg.de
  • Loreley Szabadtéri Színpad: www.loreley-open-air.de
Oszd meg!