A 2014-re tervezett stúdió program bejelentése

A MANOWARKings Of Metal” c. albuma egy mérföldkő a metal történetében. A lemez 1988. november 18-án jelent meg.

Jelentős ereje a nemzetközi sikert elért „Battle Hymns” albumnak és az ezt követő, 1989-es „Kings Of Metal” világkörüli turnénak köszönhető, ekkor a MANOWAR egy új szférába került. Az olyan dalok, mint a „Heart Of Steel„, „Kings Of Metal„, „Hail And Kill” and „Blood Of The Kings” himnusszá váltak, és továbbra is a legkeresettebb dalok a koncerteken, nem csak a MANOWAR rajongók részéről!

A „Kings Of Metal” 25. évfordulójának alkalmából a MANOWAR stúdióba vonult és jelenleg is a „Kings Of Metal MMXIV” album speciális, vadonatúj felvételén dolgoznak.

KOM-2014_Joey_Karl

Az új kiadás „az új lemezt az eredeti album tisztelete inspirálta, de további energiával, a mai technológiát teljes mértékben kihasználva és 25 év tapasztalatával, továbbá új megállapodásokkal és változásokkal fog elkészülni, amely magába foglalja azokat az élő elemeket, amelyekkel az évek során kiegészült” mondta a MANOWAR basszusgitárosa, Joey DeMaio. „Az albumon további bónusz anyagok és sok más meglepetés is megtalálható lesz,” tette hozzá.

[youtube]http://youtu.be/kTGW9AzxXiE[/youtube] MANOWAR studio prep – sneak peak

Az új felvétel csupán egy összetevő a „Kings Of Metal MMXIV” évfordulójának ünnepségéből.

Erre a különleges alkalomra a MANOWAR soha nem látott videófelvételeket és fotókat, és színpad mögötti interjúkat fed fel, valamint betekintést kaphatunk a MANOWAR történelmébe, és a „Kings Of Metal” korszakba.

A „The Warriors Prayer” új narrációhoz csatlakozott Brian Blesed (“Henry V”, “Macbeth”) a híres brit színész. Mr. Blessed egy neves Shakespeare és karakter színész, aki többek között olyan főszerepeket játszott, mint Kenneth Brannagh „V. Henrik” -je, vagy játszott pl. a „Sok Hűhó Semmiért” c. filmben, a „Lear Király” -ban, és az Oliver Stone féle “Alexander”-ben. Briannek továbbá van affinitása a heavy metal zenéhez. 2013. júniusában megkapta a „Spirit of Hammer Award” díjataz angliai Metal Hammer Golden Gods Awards díjátadóján.

Az új felvételek jellegzetessége lesz továbbá Karl Logan gitáros és Donnie Hamzik dobos közreműködése, akik miután sokszor játszották már ezeket a klasszikus himnuszokat élőben, most lehetőségük lesz a tudásuk bevonásával saját hangzást és játékot vinni a számokba.

A „Kings Of Metal MMXIV” a tervek szerint ez év végén fog megjelenni.

2014 lesz a MANOWAR jubileumi turnéjának éve, amikor az új “Kings Of Metal MMXIV” teljes album eljátszása mellett további metal himnuszaikkal együtt egy teljesen új színpadi produkciót fogunk látni.

Oszd meg!

Leave a Comment